18.10.2016

Prof. Dr. Hasan AYIK

(2009-2010)

1960 yılında Erzurum’da doğdu. 1984 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli okullarda, 1985-1996 yılları arasında, 11 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra, 1996 yılında Rize İlahiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1991 yılında “Ebheri’nin Hayatı Eserleri ve Fikirleri” isimli teziyle Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı. 2002 yılında “Farabi’de Dil-Mantık İlişkisi” başlıklı tezini tamamlayarak Doktor unvanını aldı. 2004 yılında Felsefe Tarihi Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent olarak atandı. 7 Ocak 2008 yılında “Doğuluların Mantığı” adlı çalışmasıyla Doçent oldu. 2009-2010 yıllarında Diyanet İşleri Başkanlığı Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Kurucu Müdürlüğü görevini yürüttü, 2013 yılında ‘‘Gazali’nin Filozofları Eleştirisinin Epistemolojik Değeri Üzerine’’ adlı çalışmasıyla Profesör oldu. Prof. Dr. Hasan AYIK Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi iken, Artvin Çoruh Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin Dekan olarak atandı.

Çeşitli dergilerde yayınlanmış makale ve çevirileri ile uluslararası ve ulusal sempozyumlarda sunulmuş bildirileri yanında “Gazali’nin Filozofları Eleştirisinin Epistemolojik Değeri Üzerine”, “İslam Mantık Geleneği ve Doğuluların Mantığı”, “Farabî’de Dil-Mantık İlişkisi” ve “Ebheri’nin Hayatı Eserleri ve Fikirleri” adlı kitapları bulunmaktadır. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü adına Prof. Dr. Hasan AYIK kurucu Müdürümüze yeni görevinde başarılar ve ömür boyu mutluluklar diliyoruz.