17.04.2018

Konferans: Din Bağlamında İnsan ve Deizm İlişkisi

Başkanlığımızın bilgi ve tecrübe paylaşımı programı kapsamında Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Kelam ve İtikadi İslam Mezhepleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun ÇAĞLAYAN’ın katılımlarıyla 17 Nisan 2018 tarihinde Müdürlüğümüz Konferans Salonunda “Din Bağlamında İnsan ve Deizm İlişkisi” konulu  konferans düzenlendi.

Konferansı icra eden Doç. Dr. Harun ÇAĞLAYAN Deizmin dünyada ve Türkiye’de çıkış sebeplerini anlatarak tarihi gelişimi hakkında bilgi verdi. Daha sonra Türkiye’deki deizm ve deist yapılanmalar hakkında bilgi veren ÇAĞLAYAN deizmin korkulacak boyutlarda olmadığını ve bir süre sonra etkisini yitireceğini vurguladı.

Konferansa Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürümüz Mehmet BİLGİN’in yanı sıra Kalkandere Müftüsü Özkan ÇELİK, Eğitim Görevlileri, Hizmet İçi Eğitim İhtisas ve Aşere Kursiyerleri ile Rize İl Müftülüğü Personelleri katıldı.