09.05.2018

Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğümüzde 7. Dönem İhtisas Eğitim Kursiyerleri Mezuniyet Programı Yapıldı.

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezimiz Konferans Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rize İl Müftüsü İsmail YALÇIN, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürümüz Mehmet BİLGİN,  İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Eğitim Görevlileri, Kursiyerler ve Aileleri katıldı.

Dini Yüksek İhtisas Merkezi 7. dönem mezunu Ahmet YILMAZ’ ın Kuran tilaveti ile başlayan program, 7. Dönem kursiyerler adına dönem birincisi Eyüp ZEYREK’ in teşekkür konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında zorlu fakat onurlu bir eğitim olduğunu, bu eğitimin amacının dünyevi değil aslında dine hizmet amaçlı olmasını söyleyen Zeyrek devletin memuru olduğumuz gibi Allah’ında memuru olduğumuz bilinci ile hareket etmemiz gerektiğini söyledi.

Ardından tüm eğitim görevlileri adına bir konuşma yapan Seyit BADIR, ise konuşmasında Süfyan bin Üyeynenin âlim kimsenin ilim serüvenini şöyle anlattı: İlim talebinde bulunan kişinin;

-Öncelikle çok iyi öğrenmesi,

-Öğrendiğini bellemesi ve hazm etmesi,

-Bellediklerini yaşayarak uygulaması,

-Bu ilmi yayması neşr etmesi gerektiğini naklederek, her kursiyeri ayrı ayrı tebrik etti.

Daha sonra kürsüye gelen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet BİLGİN ise, ilim öğrenmenin zorlu, soğan gibi acı olduğunu, fakat sonuçta meyvesinin ise bal gibi tatlı olduğunu söyledi, BİLGİN kursiyerlere İhtisas Merkezlerinin geçtiği süreçleri anlatarak konuşmasına son verdi.

İl Müftüsü İsmail YALÇIN ise selamla konuşmalarında gelecekte İslam’ın ve ilmin hak ettiği yerini bulacağına inandığını belirterek kursiyerlere hayır dualarda bulundu.

Mezuniyet programının son bölümünde Dini Yüksek İhtisas Merkezi Öğreticilerinden Muhammet Rıfat ÇINAR, Hocamızın şefliğinde aşere kursiyerlerimiz tarafından tasavvuf musikisi dinletisi beğeni ile izlendi.

Program 3 yıllık eğitimleri sonunda mezun olan 20 İhtisas kursiyerlerine belge ve hediye takdimi ile sona erdi.