08.06.2021

2021 Yılı İhtisas Kursu Kursiyer Seçim Sınavı Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığının müftü ve vaizlerinin yetiştirildiği Dini Yüksek İhtisas Merkezlerine seçilecek yeni kursiyerler için "İhtisas Kursu Kursiyer Seçim Yazılı Sınavı" 9 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'de Müdürlüğümüzde yapıldı.

Sınav öncesinde sınav salonları temizlendi ve dezenfekte edildi.  Adaylar, koronavirüs önlemleri kapsamında saat 13.30'da sınav salonlarına alındı. Sınav binasına girişte, bina içerisinde ve çıkışta adayların sosyal mesafeyi korumaları için görevliler tarafından yönlendirmeler yapıldı.

Sınavda adaylara Arapça, İlahiyat alanı ve Genel Kültür konularında toplam 100 adet 4 seçenekli çoktan seçmeli soru yöneltildi.

Sınav bitiminde adaylar, sosyal mesafeyi koruyacak şekilde önlemler alınarak binadan ayrıldı.

Sınava katılan 98 kursiyer adayına Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü ailesi adına başarılar dileriz.