24.09.2021

Vali Kemal Çeber Müdürlüğümüzü Ziyaret Etti

Rize Valisi Kemal Çeber, 24 Eylül Cuma günü Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğümüzü ziyaret ederek kursiyerlerimizle (Vaiz adayları) bir araya geldi.

Ziyarette Vali Kemal Çeber'e ; Adalet Komisyon Başkanı Adem Amaç, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve İl Müftüsü Naci Çakmakçı eşlik etti.

Vali Çeber, ziyaretinin ilk bölümünde Dini Yüksek İhtisas Merkezimizi gezdi, daha sonra İhtisas Merkezi Müdürü Seyit Badır tarafından yapılan sunumla Müdürlüğümüzce yürütülen eğitim çalışmalarıyla ilgili brifing verildi.

Müdürlük konferans salonunda verilen brifingde İhtisas Merkezi Eğitim Görevlileri, öğretmenler, kursiyerler ve idari personel de hazır bulundu.

Yapılan sunumun ardından Vali Çeber, programda yaptığı konuşmada Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin Rize için önemine değinerek, “Burası Rize’nin içinde bir mücevherdir. Çok önemli hizmetlerin verildiği Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nden mezun olan arkadaşlarımız memleketimizin her bir köşesinde çok önemli hizmetler verecektir.

Bizim medeniyetimizin temelinde çok önemli bir yeri olan Kur’an hem dünya hayatımıza yön vermekte hem de inancımız gereği ahiret hayatımız için kılavuz niteliği taşımaktadır. İnancımız İslam’ın ve kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in öğrenilmesi, anlatılması ve en doğru şekilde yaşantımıza uygulanması için kamu görevlilerini yetiştiren bu kurumlarımız ülkemiz ve toplumumuz için mühim bir görevi icra etmektedir.

Bilgi, birey ve toplum için nasıl büyük bir güçse bilgisizlik, yanış bilgi ve cehalette bir o kadar tehlikelidir. Burada eğitim gören hocalarımız dini konularda toplumumuzun ihtiyacına cevap verecek şekilde yetiştirilerek insanların doğru bilgiye ulaşmasında kendilerini donanımlı hale getirmektedir. Ülkemizin ve İslam âleminin ihtiyaç duyduğu ilim adamlarının yetiştiği bu ilim müesseselerinde kendini geliştiren bu kardeşlerimiz sayesinde İslam dini daha iyi anlaşılacak ve anlatılacaktır. Sizler de bundan dolayı çok önemli bir görevi ifa etmektesiniz. İnanıyorum ki görev alacağınız yerlerde hem üslubunuz hem de misyonunuzla güzel işlerin altına imzalarınızı atacaksınız.”  dedi.

Konuşmaların ardından Vali Çeber’e “Elif” yazılı tablo hediye edildi, Sayın Valimiz ve protokol üyeleri, Merkezimizde eğitim gören öğrencilerle yemek yiyerek, günün anısına fotoğraf çektirdiler.