13.02.2023

Rize Akademi merkezinden minik misafirlere çocuk sınıfı

Asrın felaketinden etkilenen illerden gelen depremzede çocuklar için Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezimizde iyi vakit geçirme sınıfı oluşturuldu.

Depremin ilk günlerinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, güvenli olan Diyanet Akademi Merkezlerini depremzede ailelerin konaklamaları için açtığını duyurmasının ardından aileler akademi merkezlerine yerleştirildi.

Rize Akademi merkezinde kalan depremzede ailelerin çocuklarının yaşadığı travmaları atlatmaları ve moral-motivasyonlarını yüksek tutmaları amacıyla Akademi Merkezi ve Rize Türkiye Diyanet Vakfı gönüllülerince çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Rize Akademi Merkezinde kalan çocuklar için iyi vakit geçirme sınıfı oluşturuldu. Çocuklar balonlarla süslenen sınıflarında Rize İl müftülüğü personeli eşliğinde çeşitli oyunlar oynayarak eğleniyor. Neşeli dakikalar geçiren çocuklar oyunlar oynayarak yeni hayatlarına uyum sağlamaya çalışıyor.