21.09.2018

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezimizde 2018-2019 Eğitim Yılı Başladı.

Dini Yüksek İhtisas Merkezi`nde 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı Kuran-ı kerim tilavetiyle başladı. Açılış programına  Rize il Müftü Vekili Naci Çakmak, İlçe Müftüleri, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet BİLGİN, eğitim görevlileri ve kursiyerler katıldı.

Okunan Kuranı Kerim tilavetinin ardından Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ’in yeni döneme ilişkin eğitim mesajı okunduktan sonra programın açılış konuşmasını yapan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi İsa ONAY; “Ülkemizin ve İslam âleminin içinden geçtiği süreçleri takip ediyoruz. Dini Yüksek İhtisas Merkezlerimize bizler bir hizmet içi eğitim kursu gözüyle bakmıyoruz. Buralar ülkemizin ve İslam âleminin ihtiyaç duyduğu ilim adamları yetiştiren, Diyanet camiasına ilmiyle yön verecek arkadaşların yetiştiği, Diyanet’in ilmi müktesebatını oluşturan, ilmiyle, irfanıyla, Diyanet İşleri Başkanlığının geleceğine yön verecek arkadaşların yetiştiği birer ilim müessesesi olarak düşünüyoruz. Bu eğitim merkezlerinde öğrendiğimiz İslam ilimlerini yeniden gözden geçiriyoruz. Bu çağın idrakini anlamaya çalışıyoruz yahut idraksizliğini kaldırmak için çaba sarf ediyoruz. Ülkemizin ve İslam âleminin içinden geçtiği süreçleri takip ediyoruz. Bugün sadece İslam âlemi değil İslam’ın kendisi zor bir süreçten geçiyor. İslam’ın kendi yapısı, teolojik bünyesi, akaidi bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Bunu ortadan kaldıracak yegâne şey yine ilimdir, hikmettir. Bugün İslam dünyasını kuşatan cehalet karanlığını ortadan kaldıracak birer âlim olarak vazifelerinizin başına geçmeyi Allah nasip etsin” İfadelerini kullandı.

Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet BİLGİN ise; “Bugün yeni bir eğitim dönemine başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu vesileyle Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Ancak halkın aydınlatılabilmesi için aydınlatacak kişilerin önce kendini aydınlatması lazım. Biz bunu sahih kaynaklardan beslenerek, dini doğru anlayarak, algılayarak, yaşayarak, insanları doğru kanalize etmek olarak algılayabiliriz. Her birimizin bu kisveleri, bu unvanları, bu mevkileri ve bu zamanları doldurmamızın amacı bu millete inanç, akaid, ibadet ve ahlak esaslarıdır.  İkinci bir kanunumuz toplumu din konusunda bilinçlendirmektir. Toplumu din konusunda bilgilendirmenin İslam dini literatüründe karşılığı irşat vazifesidir, toplumu aydınlatma vazifesidir. Peygamberlerin, sahabelerin, tabiinlerin ve onların yolunda gitmiş insanların yapmış oldukları kutsal bir vazifedir. Bu da toplumu din konusunda bilgilendirmektir.” İfadelerine yer verdi.

Daha sonra İhtisas kursunu yeni kazananların kendilerini tanıtmalarının ardından program sona erdi.