25.04.2019

Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi 8. Dönem Mezunlarını Verdi

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünde eğitimini tamamlayan 20 öğrenci için mezuniyet töreni yapıldı.

Müdürlüğümüz konferans salonunda yapılan törene Rize Valisi Kemal ÇEBER, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN, Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Vali Yardımcıları Abdullah ŞEN ve Ahmet DALKIRAN, Trabzon İl Müftüsü Osman AYDIN, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol TİRYAKİ, Artvin İl Müftüsü Hasan GÜNEŞ,  Rize İl Müftü Vekili Abdullah KÖSEOĞLU, Kurum Amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, mezun olanlar adına dönem birincisi Mehmet İRKİ’nin teşekkür konuşması ve İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet BİLGİN’in açılış konuşması ile devam etti

BİLGİN konuşmasında İlim öğrenme ve öğretmenin önemine değinerek, İhtisas ve Aşere Takrib Tayyibe eğitim programından bahsetti. Daha sonra İhtisas Merkezi Müdürlüğümüzün yapılması ve bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür edip mezun kursiyerlere başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İŞLİYEN “Diyanet işleri bünyesinde çalışmanın öneminden bahsederek, bizler diğer insanlara örnek oluşturmalıyız insanlar bizi görünce akıllarına güzel ahlak, edep, Kur’an-ın güzellikleri gelmeli, para, menfaat, maddiyat gelmemeli dedi, en mahrem konuların iletişim yoluyla fütursuzca tartışıldığı konuşulduğu gencimizin, öğrencilerimizin İslam’ın her meselesini ben kolaylıkla eleştirebilirim reddetme hakkına sahibim kanaatına kapıldığı bir dönemden geçiyoruz. Bilgisizce ilimsizce fetva verirler kendileri sapmakla kalmaz etrafında bulunanlarıda saptırırlar.

Peygamber efendimiz (s.a.v) benle siz açık alanda ateş yakılmış, kelebekler ateşin etrafında toplanmış uçuyorlar farkında olmaksızın ateşe kapılıp yanıyorlar onları ateşten kurtarmaya çalışan adamın durumuna benzeriz. Ben sizin derilerinizden, eteklerinizden tutmuş ateşten kurtarmaya çalışıyorum sizse ateşin içinde yanmak için çaba harcıyorsunuz buyurmaktadır.

Ucuz bilgilerin peşinden gitmeyiniz, dininizi sosyal medya ekranından televizyon hocalarından öğrenmeyiniz. Peygamber efendimiz hasır üzerinde yatar deyipte ağlatan, programa gelmek için ise milyonların pazarlığını yapan sahte hocalardan öğrenmeyin.

Bu kadar eğitim için emek verdiniz çaba sarf ettiniz ne olur kendinizi bırakmayın gittiğiniz yerde ders halkaları oluşturun öğrendikleriniz zihinlerinizde kitaplarda kalmasın böyle olursa vebalden kurtulamazsınız, sizler ve bizler inisiyatif almamız gerekir.

20 Ocak 1976’dan beri hizmet veren ihtisas merkezleri alim yetiştirmeye ilmi ile amel eden abidler yetiştirmeye çaba sarf ediyor, bu merkezlerin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eder vefat edenlere Allah’tan rahmet dilerim. Bugün mezun vereceğimiz 20 arkadaşların hocalarına ailelerine yöneticilerini tebrik ediyorum. Cenabı hakkın hepimizi yolunda istihdam etmesini niyaz ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra kürsüye gelen Rize Valisi Kemal ÇEBER, İhtisas Merkezinin Rize’de bulunmasının önemine değinip, “Burada kurs gören arkadaşlarımızın çok kaliteli, bir o kadarda zor bir eğitim aldıklarını biliyoruz. Bu eğitimi alırken de ciddi bir fedakârlık gösterdiklerinin de farkındayız. Burada kendini geliştiren bu kardeşlerimiz sayesinde İslam dini daha iyi anlaşılacak ve anlatılacaktır. Bu yüzden Rize halkı ve bizler bu kurumlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Tüm mezun olan arkadaşlar artık daha büyük bir sorumluluk içerisinde olduklarının bilincindeler. Bu bilinçle yollarına devam ederek görevlerini başarı ile yerine getireceklerine inanıyoruz. Mezun arkadaşları tekrar tebrik ediyor görevlerinde başarılar diliyorum. ” şeklinde konuştu.

Mezuniyet programının son bölümünde İhtisas Merkezi Aşere Takrip Tayyibe kursiyerlerinin Türk Tasavvuf Musikisi dinlentisinin ardından eğitimlerini tamamlayan 20 kursiyere hediye takdim edilerek program sona erdi.