05.08.2021

İlyas YILDIZ (Eğitim Görevlisi)

İlyas YILDIZ

Eğitim Görevlisi

(Kıraat)

1973 yılında Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinde doğdu. İlkokulu burada bitirdi. 1987 yılında Of/ Bölümlü Kuran Kursunda hafızlığını tamamladı. 1994 yılında Kdz. Ereğli İmam Hatip Lisesini bitirdi. 2000 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Vatani görevini kısa dönem olarak Gelibolu'da tamamladı. Bir süre serbest çalıştıktan sonra 2003 yılında memuriyete Diyanet İşleri Başkanlığında İmam Hatip olarak başladı. Yedi yıl Kdz. Ereğli'de İmam Hatiplik yaptıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu Aşere Takrib Tayyibe kursunu kazandı. 2013 yılında Rize Müftü Yusuf Karali Yüksek İhtisas Merkezinde kıraat eğitimini tamamladı. 2014 yılında kısa bir dönem İstanbul'da Kuran Kursu öğreticiliği yaptı. Aynı yıl Artvin'in Borçka ilçesine vaiz olarak atandı. Üç yıl bu görevi ifa etti. 2017 yılında Kütahya Evliya Çelebi İhtisas merkezine Kur'anı Kerim Öğretmeni olarak atandı. 2021 yılında Rize Müftü Yusuf Karali Yüksek İhtisas Merkezine naklen tayin oldu. Halen aynı yerde Eğitim Görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Evli ve üç çocuk babasıdır.