25.11.2022

Abdul Kadir ALBAYRAK (Eğitim Görevlisi)

ABDUL KADİR ALBAYRAK

1994 yılında Rize’nin Kendirli Beldesi’nde dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Kendirli Beldesi’nde okudu. 2012 yılında İmam-Hatip Lisesi’nden, 2017 yılında ise Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

2009-2010 yılları arası Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kendirli Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamladı.

2013-2018 yılları arasında Rize’nin İyidere İlçesi Denizgören Köyünde İmam-Hatip olarak vazife yaptı.

2018 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Müftü Yusuf  Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi, ihtisas bölümünde başladığı eğitimini 2021 yılında dönem birincisi olarak bitirdi.

2021 yılında Rize ilinin Fındıklı ilçesine Vaiz olarak atandı ve bu göreve on ay devam etti.

2022 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan “Eğitim Görevlisi Sınavı’nı” kazanarak, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ne Eğitim Görevlisi olarak atandı. Halen bu göreve devam etmekte olan Abdulkadir ALBAYRAK, Arapça bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.