17.10.2016

Rifat AYDIN (Eğitim Görevlisi)

Rifat AYDIN

Eğitim Görevlisi

(Branşı Tefsir, Yan Branşı Kur’an-Kerim)

1973 yılında Rize’de doğdu. İlkokulu köyünde okudu. 1984 yılında hafızlığını tamamladı.  1985-1990 yılları arasında İstanbul Bayrampaşa Yeşil Camii Kur’an Kursu’nda Dini ilimler alanında eğitimini tamamlayarak icazet aldı. 3 yıl süre ile mezun olduğu kursta Arapça dersleri verdi. 1990 yılında Tekirdağ İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.

1993 yılında Kur’an Kursu Öğreticisi olarak Sakarya iline tayin oldu. 1997 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. 2007 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Aynı yıl Dini Yüksek İhtisas sınavını kazanarak Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas merkezindeki İhtisas eğitimine başladı. 2010 yılında Dini Yüksek İhtisas merkezindeki eğitimini başarıyla tamamladı. Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan Eğitim Görevlisi sınavında başarı göstererek 2012 yılında Bolu Eğitim Merkezine atandı. 2018 yılında ise Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezine naklen tayin oldu. Halen bu merkezde Tefsir Anabilim dalında ders vermeye devam etmektedir.

Evli ve 4 çocuk babası olan hocamız iyi derecede Arapça bilmektedir.