05.09.2022

İhtisas Merkezimizde 2022-2023 Akademik Yıl Açılışı

Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin mesleki eğitim açısından uzman personel yetiştirmek amacıyla kurulan Dini Yüksek ihtisas Merkezlerinden Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 2022-2023 akademik yılı başladı.

Yeni akademik dönem açılış programına Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Rize il Müftü Vekili Abdullah Köseoğlu, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır, eğitim görevlileri ve kursiyerler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır’ın açış konuşması ile devam etti.

Dr. Seyit Badır, “Sahih dini bilgiyi Din kardeşlerimize ulaştırma görevini üstlenmiş olan Diyanet işleri başkanlığımız, Dini yüksek ihtisas merkezleri açarak personelin İslami ilimlere vukufiyetini artırmayı hedeflemektedir. Zira İslami İlimler, toplumsal yaşamımızın biçimlendirilmesinde vazgeçilmez bir unsurdur.

2022-2023 eğitim öğretim yılının sağlık, mutluluk, huzur ve başarılarla dolu geçmesini temenni ediyor aramıza yeni katılan kursiyerlerimize hoş geldiniz diyorum. Allah’a emanet olunuz.” dedi.

Programda konuşan İl Müftü V. Abdullah Köseoğlu konuşmasında ihtisas eğitimi “düzenli ve planlı bir çalışma neticesinde elde edilecek imkanlara canlı bir örnek” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz Türkiye’mizin din işlerini üstlenmiş olan kurumumuzun değeri ve önemi hakkında bilgiler veridi.

Program yapılan konuşmaların akabinde fotoğraf çekimi ile sona erdi.