20.12.2022

Vali Çeber; İhtisas Merkezi kursiyerleri ile bir araya geldi.

Rize Valisi Kemal Çeber, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde eğitim gören kursiyerlerle hasbihal programında bir araya geldi.
Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Programın açış konuşmasını Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır yaptı.
Ardından kürsüye gelen Vali Kemal Çeber, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi ve buradaki eğitimin önemine değinerek, “Buraların önemini daha iyi anlamalıyız. Elhamdülillah ki Rize’de böyle bir eğitim merkezimiz var. Yıllarca buraların hasretini çektik. O yüzden buraların kıymetini bilmeliyiz. Bugün İslam coğrafyasına baktığımız zaman, kan ve göz yaşları akmakta ve terör örgütleri İslam adına kaos yaratarak can almakta. Sapkın fikirlere sahip, kendini Müslüman olarak takdim eden ama İslam ile alakası olmayan insanlar İslam coğrafyasında terör estiriyor. Bunun en önemli nedeni ise İslam’ın doğru anlaşılmaması ve bu alandaki boşluğu art niyetli insanların doldurarak İslam’ı yanlış anlatmalarıdır.
İslam; insanı merkezine alan, yaşamayı ve yaşatmayı emreden bir dindir. Sizler gibi İslam’ı doğru anlayan ve aktaran kişiler sayısı artıkça İslam dünyasında yaşanan bu sıkıntılar son bulacaktır.  Hem Dünya hayatımıza yön veren hem de ahiret hayatımız için kılavuz olan Kur’an-ı Kerimi doğru anlatarak çok önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Dolayısıyla toplumumuzun sizden beklentisi var. Sizler bu merkezde aldığınız eğitimle bu sorumluluğu yerine getirecek, insanların dünya ve ahiret hayatına yönelik yaşayışlarıyla ilgili doğru bilgileri aktaracaksınız. Bu Eğitim kurumlarında kendini geliştiren din görevlilerimiz sayesinde İslam dini daha iyi anlaşılacak ve anlatılacaktır” dedi.
Vali Çeber'e Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından "Hayat Rehberi Kur'an-Konulu Tefsir'i" hediye edildi. Program, kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.