08.01.2024

Diyanet Akademisi 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Töreni

Diyanet Akademisi Başkanlığı Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezimizde 05.06.2023 tarihinden itibaren eğitim gören Aday Din Görevlisi kursiyerlerimiz, yaklaşık 8 ay süren eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun oldular. Mezun olan 109 kursiyerimiz için 08 Ocak 2024 Pazartesi günü mezuniyet töreni düzenlendi.

Mezuniyet töreni, Kur’ân-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından programın açılış konuşmasını Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürümüz Dr. Seyit Badır gerçekleştirdi.

Badır; “Diyanet Akademisi Kanunun çıkarılmasında ve bu eğitim yuvasının faaliyete geçmesinde büyük emekleri olan Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye; Dini Yüksek ihtisas merkezimizden her türlü desteğini esirgemeyen Sayın Diyanet İşleri Başkanımız, Diyanet Akademisi Başkanımız ve çalışma arkadaşlarına; İlimizde her zaman bize rehberliği ile kapısını, gönlünü açan ve desteklerini bizden esirgemeyen Sayın Valimiz İhsan Selim Baydaş Beyefendiye; Dini Yüksek ihtisas merkezimizin bulunduğu konuma gelmesinde büyük emekleri olan değerli müdürümüz, Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Bilgin Hocamıza, Mezun Kursiyerlerimizin öğrendikleri bilgileri uygulamaları için Camileri bize tahsis eden ve her konuda bize yardımcı olan Değerli Arkadaşım Kıymetli İl Müftümüz Naci Çakmakçı’ya ve çalışma arkadaşlarına, merkezimin bütün faaliyetlerinde mesai mefhumu gözetmeden çalışan eğitim görevlisi Hocalarıma, idari personelimize ve diğer çalışma arkadaşlarıma, yılmadan çalışan gayret gösteren kursiyerlerimize ve bu eğitim yuvasına her zaman sahip çıkan destek olan Rize Halkımıza şahsım ve kurumum adına şükranlarımı arz ediyorum. Kurumumuza emeği geçenlerden vefat edenlere Rabbimden rahmet, sağ olanlara ise sağlık sıhhat afiyet içerisinde uzun ömürler vermesini Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

Program 1. Dönem Aday Din Görevlileri adına Süleyman Öz’ün konuşmasıyla devam etti.

Süleyman Öz; “24 Mart 2022’de kabul edilen kanun ile ilk mezunları olacağımız Diyanet Akademisi sayesinde din görevlileri olarak artık alanımızda daha donanımlı bir şekilde göreve başlayabileceğiz. 8 aylık bir zaman zarfında başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere tefsir, hadis, ilmihal gibi temel İslami ilimlerden istifade etmek suretiyle mesleğimizin kapsamını daha geniş bir ilmi alana yayma imkânı bulduk. Aynı zamanda branşlarında yetkin hocalarımızdan ders okuma fırsatını elde ettiğimiz için Rabbimize hamd ediyoruz.” dedi.

Öz; “Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezinde okumak bizlere daima onur kaynağı olmuş ve olmaya devam edecektir. Bu itibarla, eğitim sürecimizde bizlere yol gösteren, rehberliğini sunan başta sayın Müdürümüz Dr. Seyit Badır hocamıza, her biri birbirinden kıymetli eğitim görevlilerimize, hizmetlerini bir gün olsun eksik etmeyen ve bizlere evimizde gibi hissettiren görevli personele de en içten teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Kürsüye gelen Başkanlık Müşaviri Mehmet Bilgin; Diyanet İşleri Başkanlığımızın tarihçesine ve teşkilat yapısına değindi.

Bilgin; daha sonra “Başkanlığımıza ait Diyanet TV izlemeyi ve Diyanete ait olan radyo kanallarını dinlemeyi kendimizde alışkanlık haline getirelim.” dedi.

Vali V. Murat Öztürk; “Şunu unutmayalım, her ne kadar küçük bir köy camisinde veya bir kasabada da görev yapsak da çok büyük bir ailenin parçalarısınız ve buralara Devletin atanmış bir personelisiniz. Bu sebeple Devleti temsil konusunda kendinizi geliştirmenizi sizlerden istirham ediyorum ve bundan sonraki görevinizde başarılar diliyorum.” dedi.

Dini Yüksek İhtisas Merkezimizin konferans salonunda gerçekleştirilen törene Rize İl Vali V. Murat Öztürk, Rize Belediye Başkan V. Aydın Bilsel, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Başkanlık Müşaviri Mehmet Bilgin, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Eğitim Görevlisi Hocalarımız, İhtisas ve Aşere Takrib kursiyerleri ve öğrenci aileleri katıldılar.

Mezuniyet töreni, aday din görevlilerimizden oluşan musiki korosunun ilahi dinletisi ardından mezun olan kursiyerlerimizden ilk üçe girenlere hediye takdimi ile devam etti.  Tören mezun olan Aday Din Görevlilerimizin hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.