25.06.2020

Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Dr. Dursun Aygün tarafından “Tahkikat ve Disiplin İşlemleri” konulu seminer verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Dr. Dursun Aygün tarafından İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler ve Şeflere yönelik düzenlenen seminer, İl Müftüsü Naci Çakmakçı'nın selamlama konuşmasıyla başladı.

Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde sosyal mesafe kuralına uygun gerçekleştirilen seminerde Aygün, tahkikat ve disiplin işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlara değindi. Soruşturma yapacak personelin kendilerini iyi yetiştirmeleri, ihtiyaç duyacakları kanun ve mevzuatları iyi bilmeleri gerektiği hususlarına dikkat çekti. Tahkikata başlamadan önce iyi bir hazırlık yapılması, çalışma planı hazırlanması, delillerin toplanması, tasnifi, değerlendirilmesi ve rapor yazım tekniklerine değinen Aygün, rapor çeşitleri ile raporlarda yer alan tekliflere ilişkin iş ve işlemlerden söz etti.

Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla seminer sona erdi.